Ekonomi

Cargill, 16 ilde 5.000 çiftçiyle rejeneratif tarıma odaklanıyor

Cargill’in 1000 Çiftçi 1000 Merhamet Programı beşinci yılında Türkiye’deki çiftçileri dijital tarım araçları ve üretimleri için gerekli kaynaklarla buluşturmaya devam ediyor. Yeni dönemde Amasya ve Tokat’tan 100 çiftçi programa dahil oldu. 1000 Çiftçi 1000 Mercy, çiftçilere ücretsiz olarak sunduğu bir dizi dijital tarım aracıyla onarıcı tarıma olan odağını da yeniliyor.

5 bin mısır, ayçiçeği ve kanola üreticisi katıldı

16 ilde 5 bini aşkın mısır, ayçiçeği ve kanola üreticisi ile devam eden program, toplamda 400 bin dekarlık bir alanı kapsıyor. Ulusal ve uluslararası 40’a yakın ödül alan 1000 Çiftçi 1000 Merhamet, Türkiye’de tarım ve gıda alanında sosyal etki araştırma ve ölçümleme yapan ilk kurumsal sosyal sorumluluk programıdır. Program kapsamında verilen hizmet ve eğitimlerin çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri, Sosyal Yatırım Getirisi (SROI) formülü kullanılarak finansal varlığa dönüştürülmektedir. SROI 1000 Çiftçi 1000 Merhamet başladığı günden bu yana her yıl artarak devam ederken, 2022 prestijiyle program her 1 TL’ye 3,23 TL maliyetle ana paydaşları olan çiftçileri etkiledi.

Cargill Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu şu bilgileri verdi:

“Yüzde 20 verimlilikle karlılıklarını artırıyorlar”

“Programa katılan çiftçiler için rejeneratif tarımı artırmak ve çevresel etkiyi azaltmak için somut adımlar attık ve bu, SROI’de hesaplanan sosyal etkimizin her yıl artmasını sağlıyor. “Dünya nüfusunu sürdürülebilir bir şekilde beslemek için atılacak doğru adımların ötesinde, bu uygulamalar çiftçilerin maliyetlerini azaltıyor ve yüzde 20’ye yakın verimlilik sağlayarak karlılığı artırıyor.”

Açıklamada, 1000 Çiftçi 1000 Merhamet Programı’nın sürdürülebilirlik odaklı çalışmalara yer vereceği belirtildi. İş sağlığı ve onarıcı tarım konularında da kapsamlı eğitimler verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu